Rabarbertips från Rheum

Rabarbermarmelad
2 l rabarber i cm-stora bitar (drygt 1 kilo)
saften av en ½ citron
500–700 g socker

Smaksätt ev med annan frukt el bär (ta då bort motsvarande mängd rabarber) eller t ex ingefära, vanilj eller någon annan smak som Du tycker om. Lägg rabarber, socker och citronsaft i en kastrull.Koka till lagom konsistens, ca 30 min. Fyll den heta marme­laden på rena och förvärmda burkar, sätt på locken genast. Låt svalna och pudra eventuellt över lite puder.

Rabarbermuffins
Recept på en god muffinssmet hittar Du i en vanlig kokbok
400 g rabarber
½ msk neutral olja
½ dl strösocker
ev pudersocker

Skala och skär rabarbern i små bitar. Fräs upp bitarna i oljad stekpanna. Häll på socker och rör om försiktigt. Låt rabarbern mjukna på svag värme men inte mer än att bitarna fortfarande håller ihop. Sila av
rabarbern om den saftat sej mycket.
 Ställmuffinsformarna på en plåt. Fördela muffinssmeten i formarna. Toppa med en matsked av rabarbern.. Sätt in i ugnen, 200°, grädda 20–25 minuter. Låt svalna och pudra eventuellt över lite pudersocker.