Rheum är en ekonomisk förening med drygt en handfull ekologiska gårdar och förädlingsföretag i Sörmland. Alla Rheums gårdar är kontrollerade av KRAV. Vi började med att odla rabarber tillsammans. Rheum betyder rabarber på latin – Rheum rhaponticum.

Rheumkvalitet står för ekologiskt och närproducerat. Tillsammans anstränger vi oss för att du ska få en så bra produkt som möjligt. Och att de som odlar, förädlar och säljer ska få skäligt betalt för sitt arbete. Rheumkvalitet innebär att du alltid vet varifrån en morot eller innehållet i en marmeladburk kommer. Vi förmedlar inga produkter. Vi gör dem själva. Om råvarorna tar slut, är det bara att vänta till nästa säsong.

Rheum handlar inte bara om ekonomi, näring och miljö. Det handlar om arbete och njutning. Djur och människor. Ansvar. Helt enkelt om hela livet.

Våra kontaktpersoner för Rheum är
Malin Schreiber
076-2453918
info@rheum.se

Kalle Källander
0150-711 17, 0708-97 01 33
karl.kallander@ekolantbruk.se

Nya medlemmar 2017

Därför vill ni vara med i Rheum!

 Under drygt tjugo år har vi samarbetat och hjälpts åt att sälja kött, grönsaker och förädlat till våra gemensamma kunder. Vi har ett väl inarbetat logistiksystem som ger tillgång till den växande marknaden i Sörmland och Stockholm. Med hjälp av ett eget fryslager och kylbil når man som medlem ut till många kunder varje vecka.

Just nu, finns det möjlighet för Er som är KRAV-certifierad ekologisk odlare, uppfödare eller förädlare i Sörmland att komma med och jobba, samverka och UTVECKLAS med oss.Välkommen att kontakta oss.