Finesserna

Monika startade Finesserna 1998 och har sedan 2005 jobbat heltid med företaget. Monika lagar marmelader, sylt, saft, senap, inläggningar och andra godsaker med spännande smaksättningar. Av Rheums röda rabarber blir det både saft och marmelad. 

Finessernas produkter är ekologiska. Allt kokas i
koppargryta i små satser utan tillsatser av pektin, citron­syra eller andra konserveringsmedel. Med Carina på Norra Stene Skafferi och ytterligare några förädlingsproducenter, har Monika varit med och startat Svenska Syltningssällskapet. Tillsammans vill man förmedla ett hantverk där endast rena råvaror används, alltså inga tillsatser. Varje burk som uppfyller av sällskapet bestämda kriterier, får ett sigill som en garanti för detta.

Från starten och fortfarande idag sker Finessernas tillagning i föreningsgårdens kök i Vadsbro. Men snart flyttas produktionen till ett av gårdens hus på Flinkes­ta där det byggs ett förädlingskök. Något Monika ser fram emot.

producerar: marmelader, saft och sylt

Finesserna
Monika Naess
Tel/Fax: 0157-703 28
Mobil Monika: 0703-13 15 73
monika.naess@finesserna.se

Finessernas hemsida

AXALA GÅRD
FINESSERNA
KVARNKÄRR
PETERSLUND
STOCKTORP
SÖRTORP
ÖSVRETA