Eriksberg

Permakultur Eriksberg ligger i Södermanland utanför Nyköping, i närheten av Jönåker. Här bedriver Alexander och Courtney en småskalig (ca 1500 kvadratmeter) ekologisk grönsaksodling som heter Birgittas Trädgård. Alexander och Courtney följer etik och principer hämtade från permakultur. De fokuserar på att skapa bördig och hälsosam jord som kan producera mat och ekosystemtjänster på en och samma gång. Detta är något de tror ger den bästa smaken, näringsvärdet och kvalitén på grönsakerna och allt annat de producerar.


Alexander är utbildad till civilingenjör på KTH. Han arbetade som trädgårdsmästare i Australien mellan 2014 och 2018 och har genomfört en Permaculture Design Certificate-kurs hos David Holmgren som tillsammans med Bill Mollison myntade begreppet permakultur.

Courtney kommer från Australien och har arbetat som advokat och frilansillustratör. Courtney är intresserad av att odla snittblommor och att komponera buketter som följer säsongen i Sverige.

 

Vi producerar: microgrönt, säsongens sallad, morötter, rödbetor, rädisor, snittblommor mm. allt i jorden som finns här på våran lilla plätt.

Eriksberg
Alexander Olsson & Courtney Adamson
Lunda Eriksberg, 61196 Jönåker
Tel 079-0112180 (Alexander), 076-5580323 (Courtney)
olsson.alexander@gmail.com
court.adamson@gmail.com

AXALA GÅRD
ERIKSBERG
FINESSERNA
NYSTUGAN
PETERSLUND
STOCKTORP
SÖRTORP
ÖSVRETA